HACCP voedselveiligheid
Uitleg betekenis HACCP
HACCP, waar staat het eigenlijk voor? HACCP is de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points & is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling voor HACCP is: gevarenanalyse en kritische controlepunten. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit beheersproces, uitgaande van de Europese Unie, moet ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. Hieruit voortvloeiend is bijvoorbeeld het voortdurend bewaken en registreren van koel- en vriescellen een verplichting geworden.
Kortom: HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd.
Contact gegevens
Meest verkocht
-
Set HACCP dagstickers maandag t/m zondag 25x25mm OPLOSBAAR - 500/rol
Normale prijs €48,65 EURNormale prijsEenheidsprijs per -
Set water afwasbare stickers maandag t/m zondag weg op 19x19mm - 1.000/rol
Normale prijs €43,75 EURNormale prijsEenheidsprijs per -
Set HACCP dagstickers maandag t/m zondag schrijfvlak 25x25mm afneembaar - 1.000/rol
Normale prijs €50,25 EURNormale prijsEenheidsprijs per -
HACCP dagsticker maandag 25x25mm oplosbaar - 500/rol
Normale prijs €6,96 EURNormale prijsEenheidsprijs per